Geboorte

Jullie kindje voor het eerst in jullie armen, een moment om nooit meer te vergeten. De geboorte van jullie kindje is doorgaans een van de mooiste momenten uit jullie leven. Tegelijkertijd is het ook een van de meest overweldigende ervaringen. Het kan gebeuren dat jullie achteraf niet meer zo goed weten hoe de bevalling is verlopen. Ik hoop met mijn foto’s deze herinnering weer terug te halen en de geboorte completer te maken en eventueel een stukje verwerking te kunnen bieden.

Door mijn aanwezigheid kunnen vaders zich volledig richten op het ondersteunen van hun partner en de geboorte van hun kindje. Zij hoeven ook niet nog eens foto’s te maken. Daarbij is het natuurlijk leuk dat de vaders zelf ook op de foto’s komen. Denk hierbij aan de eerste keer dat zij hun kindje kunnen vasthouden, het doorknippen van de navelstreng, de eerste gezinsfoto’s. Al die prachtige momenten zijn het waard om vast te laten leggen voor later. Bovendien kan het verplegend personeel blijven doen waarvoor zij aanwezig zijn, zonder tussendoor enkele haastige foto’s te schieten.

Ik ben mij bewust dat ik aanwezig ben tijdens een ontzettend intieme aangelegenheid. Het is een speciaal moment van jullie als aanstaande ouders. Daarom ben ik uitsluitend op de achtergrond aanwezig en zal ik proberen zo min mogelijk op te vallen. Ik pas me aan de situatie aan en fotografeer het gehele proces van een afstandje en puur zoals het is. Ik maak geen gebruik van flitslicht en maak foto’s van de momenten zoals die zijn.

geboorte

De foto’s zijn echt zo mooi geworden. Hier zijn wij enorm blij mee en dankbaar! Nanda is echt zo’n leuk en lief mens, die veel liefde voor haar vak heeft! 


Werkwijze

Tijdens de bevalling maak ik foto’s van de weeën, de geboorte en de eerste ontmoeting met je kindje. Na de geboorte blijf ik ook nog een aantal uren zodat ik de eerste gebeurtenissen ook kan vast leggen. Daarbij is het ook mogelijk om de eventuele kennismaking met broertjes/zusjes/familieleden vast te leggen.

Bij een geboortereportage leg ik de momenten op een pure en integere wijze vast. Ik ga er altijd van uit dat je de foto’s zonder schaamte aan anderen moet kunnen laten zien. Ik breng enkele details, maar met name de sfeer en de emoties in beeld.

Altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Hierin worden je wensen, grenzen en voorkeuren besproken

Klik hier om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragenVan tevoren kom ik altijd bij jullie thuis voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we jullie wensen, grenzen, voorkeuren en eventuele vragen. Het is goed en prettig om elkaar even ‘in het echt’ te hebben gezien, voordat je eventueel besluit om mij als geboortefotograaf in te schakelen. Het is immers een intiem moment dat je mogelijk wilt gaan delen en het is dan ook belangrijk dat het contact wederzijds goed aanvoelt. Na het kennismakingsgesprek hoeven jullie niet direct een beslissing te nemen. Jullie kunnen er rustig over nadenken.

geboorte

Deze tastbare herinnering zal naarmate de tijd verstrijkt alleen maar waardevoller worden.


Altijd een fotograaf aanwezig

Wanneer jullie ervoor kiezen om de geboorte door mij te laten fotograferen, zal ik vanaf week 38 tot de geboorte onafgebroken voor jullie bereikbaar zijn, ook ‘s nachts. Soms zijn er onvoorziene situaties waarbij het niet mogelijk is dat ik de foto’s maak, op dat moment zal mijn vaste collega de foto’s maken. Zo zijn er altijd twee personen stand-by die de geboorte van jullie kindje kunnen vastleggen. Mocht de bevalling zich voor de 38 weken aandienen, dan doen wij ons uiterste best om hier ook bij aanwezig te zijn.

Sinds april 2020 ben ik samen gaan werken met Suzanne Niemarkt – de Vries, beter bekend onder de naam fotografie Suus (Heerenveen). Alle geboortereportages zullen vanaf heden uitgevoerd worden onder de naam: La vie geboortefotografie. Alle informatie is te vinden op www.lavie-geboortefotografie.nl.
 

geboortefotograaf

Na de geboorte bewerk ik de gehele reportage. Afhankelijk van jullie gekozen pakket kiezen jullie dat aantal foto’s.
Binnen een dag ontvangen jullie de eerste preview foto’s (digitaal). Deze kunnen jullie mogelijk met familie delen en/of op het geboortekaartje gebruiken.
De gekozen foto’s ontvangen jullie op een USB-stick. Deze USB-stick zal ik persoonlijk langs komen brengen. Eventueel kunnen we dan de geboorte van jullie kindje na bespreken en/of het album doornemen. 

Het zien van je eigen bevalkracht is heel bijzonder. Alle emoties en details die je in een roes hebt beleefd, het terug zien ervan is heel helend. Het helpt mij bij het verwerken en afsluiten van deze bijzondere gebeurtenis.


Klik hier om te kijken of jullie uitgerekende datum nog beschikbaar is

We zijn erg dankbaar dat jij de geboorte van onze zoon Milan hebt vastgelegd. Dankbaar om ons compleet te voelen als gezin en dit terug te zien op de foto’s van ons als ouders, en van de twee super trotse zussen tijdens de ontmoeting met hun kleine broertje. 

Deze tastbare herinnering zal naarmate de tijd verstrijkt alleen maar waardevoller worden. Omdat hoe dan ook de herinneringen zullen vervagen. Het zien van je eigen bevalkracht is heel bijzonder. Alle emoties en details die je in een roes hebt beleefd, het terug zien ervan is heel helend. Het helpt mij bij het verwerken en afsluiten van deze bijzondere gebeurtenis, het einde van een hoofdstuk. Want hoewel ik de zwangerschappen en bevallingen de mooiste levenservaringen vond, en ik het gevoel vaak zal missen, was het ook spannend en soms onzeker. Het voelt goed om ons nu te kunnen focussen op een opgroeiend gezin, een nieuwe fase. 

Lieve Nanda, ontzettend bedankt voor het mooie resultaat, het meeleven, dag en nacht klaar staan en het mee beleven van de bevalling. Het was heel fijn het te kunnen nabespreken, en je aanwezigheid voelde heel vertrouwd. Bedankt voor het persoonlijk langsbrengen van de reportage en het album, mooi verpakt en met een persoonlijke noot. Het moge duidelijk zijn dat je enorm veel liefde hebt voor je vak! 

Wat geweldig dat je er was. Ik ben je enorm dankbaar voor de waardevolle foto’s! Ineens stond je daar midden in de nacht in onze slaapkamer.

Wat bijzonder en waardevol dat je er was. Enorme power en passie voor je werk! 
De foto’s vertellen echt een verhaal, waar ik vaak naar kijk. Ook het eerste moment met onze zoon en zijn zusje zijn prachtig vastgelegd. Dank voor je bevlogenheid, je hulp, je passie en bovenal deze enorme waardevolle foto’s! Wij zijn je zeer dankbaar.

geboorte

Ik zelf heb eigenlijk geen moment getwijfeld over geboortefotografie, Bjorn moest er wel even over denken, maar achteraf heeft hij ook geen moment getwijfeld. Wij wisten wie jij was en hadden met de bruiloft al zo’n goede klik dus daar hoefden we niet over in te zitten. Rond 18 uur kwam jij bij ons op de verloskamer. Ik heb het wel meegekregen, maar leefde in mijn eigen wereld, Bjorn vond het erg fijn dat je er was (ik ook wel hoor). Ik heb je dus tijdens de bevalling ook weinig gezien of gesproken, maar wat is het dan bijzonder en mooi om de foto’s terug te kunnen zien. Die zijn echt zo mooi geworden. Hier zijn wij enorm blij mee en dankbaar! Nanda is echt zo’n leuk en lief mens, die veel liefde voor haar vak heeft! Ga zo door en wij gaan zeker als we weer ergens foto’s van willen, jou weer vragen. Ook leuk dat we nog steeds contact hebben! Je bent een topper!

geboorte
geboorte