Geboortefotografie: Hidde

Welkom op de wereld, lieve Hidde.

 

Intens, bijzonder en zo liefdevol! De geboorte van Hidde.
Het begon allemaal met een telefoontje op zaterdagmiddag. Bjorn (de papa van Hidde) belde mij om te vertellen dat Eline (de mama van Hidde) in het ziekenhuis was opgenomen. Eline was 40 weken en 1 dag zwanger. Eline had een hoge bloeddruk en afwijkende leverwaarden. Voor mij een spannend moment, elk moment zou Hidde kunnen komen! Toch?

 

Het was een onrustige nacht voor mij, werd ik nu dan gebeld?
Zondagmorgen om 7 uur had ik weer contact met Bjorn. De avond ervoor hadden ze een ballonnetje ingebracht, dit had zijn werk gedaan en de bevalling zou worden ingeleid. We zouden contact houden over de vorderingen. Om 8.30 uur werd ik weer gebeld door Bjorn, er werd toch niet ingeleid. Frustrerend en verdrietig voor Eline, even hadden ze gedacht dat Hidde die zondag bij hun zou zijn. Weer een dag en nacht wachten.

 

Zondagavond hadden ze weer een ballonnetje geplaatst, met maandagmorgen beter resultaat! De bevalling zou nu echt ingeleid worden. Om 6.30 uur zijn de vliezen gebroken en daarna zijn er weeënopwekkers bij Eline toegediend. Hidde vond het eigenlijk nog wel goed in Eline’s buik, want de centimeters schoten niet erg op. Om 12 uur weer contact met Bjorn, 4 centimeter. En dat terwijl Eline na het ballonnetje al 3 centimeter had. Rond 16 uur had Eline 6 centimeter ontsluiting. Maar Eline was op. De weeën waren heftig en ze wilde graag een ruggenprik.

 

Helaas was het moeilijk om de ruggenprik te zetten, uiteindelijk is het toch gelukt. Eline heeft kort verlichting gehad, maar na 2 uurtjes waren de weeën toch weer erg pijnlijk.
Met Bjorn afgesproken dat ik er rond 17.30 uur zou zijn. Misschien dat de laatste 4 centimeter erg vlot zouden kunnen gaan. Maar doordat de ruggenprik niet helemaal zijn werk deed, waren de weeën moeilijk op te vangen en werden deze dan ook niet verhoogd. Eline werkte keihard, nog nooit heb ik zo een vrouw zien werken! Ze pufte de weeën fantastisch weg. Maar Eline werd ook gefrustreerd. Waarom schieten de centimeters nou niet op?! Maar ondanks dat ze het af en toe niet meer zag zitten, ging ze door. Bjorn heeft haar hier fantastisch doorheen geholpen.

 

En om 21 uur was er dan die 10 centimeter! Op dat moment leek er een oerkracht bij Eline los te komen! Hidde was bijna bij hun! Bjorn heeft lange tijd het hoofdje van Hidde kunnen zien, maar nog liet Hidde nog even op zich wachten. Na bijna 2 uren persen, was er bij de laatste meest krachtige pers, dan eindelijk Hidde! Om 22.45 uur is Hidde gezond geboren.
Overrompeld en buiten adem, lag daar dan Hidde op Eline’s borst. Wat een onbeschrijfelijk moment was dat. En zo bijzonder om meteen het contact tussen Hidde en zijn ouders te zien. Een verbintenis voor heel het leven…

 

Ik ben dankbaar dat ik hierbij aanwezig mocht zijn, dat ik de geboorte van Hidde als een verhaal mocht vastleggen. Dat ik met name voor Eline een stukje verwerking met mijn foto’s kon bieden. Het was zo’n heftige dag voor haar.
Daarnaast heb ik ontzettend veel respect voor Bjorn en Eline. Eline je hebt het fantastisch gedaan en Bjorn wat heb jij haar ontzettend goed gesteund. Ik wens jullie heel veel geluk, gezondheid en liefde toe.