Geboortefotografie: Milan

De geboorte van Milan

Welkom op de wereld, lieve Milan.

Intens, bijzonder en zo liefdevol! De geboorte van Milan.

Het begon allemaal op dinsdagavond rond 23.00 uur. Ik lag al op bed tot ik een appje van A. (de mama van Milan) krijg. De pijn lijkt door te zetten en de bevalling lijkt op gang te zijn gekomen. Wat onrustig ga ik de nacht in, hoe snel zal dit gaan? Het is namelijk het derde kindje van A. en F. (de papa van Milan). 

Rond 5 uur krijg ik weer een appje van F., het lijkt al vrij vlot te gaan en rond 3.30 uur had A. 3 cm. ontsluiting. Ik heb aangegeven om op het gevoel van A. af te gaan. Zij zal moeten inschatten hoe snel dit zal gaan en wat ze graag wil.

Om 5.30 uur word ik door F. gebeld, het lijkt goed te vlotten en we hebben afgesproken dat ik naar hun toe kom. 
Om 6 uur ben ik op locatie en kom ik binnen in een heel ontspannen sfeer. A. lijkt de weeën goed op te kunnen vangen en wordt door F. lief ondersteund. Bijzonder om de kracht en hun ‘eigen bubbel’ tussen de aanstaande ouders te zien.

6.50 uur breken de vliezen en rond 7 uur mag A. beginnen met persen. A. is zo rustig en lijkt er mede door F. vertrouwen in te hebben. Van te voren is afgesproken dat F. de baby graag wil opvangen. F. staat dan ook echt te kijken wanneer hij zijn zoon mag opvangen. En ja hoor, om 7.20 uur mag F. zijn zoon opvangen. Zo rustig en zo mooi, zo bijzonder! Wat een ontlading!
 

Milan maakt het meteen goed. Hij laat van zich horen en heeft een mooie kleur. In overleg met de verloskundige heeft Milan een halve lotus geboorte gehad. De navelstreng is ongeveer nog twee uurtjes verbonden gebleven tussen A. en Milan. Daarna heeft F. heeft de navelstreng doorgeknipt. 

In de namiddag ben ik weer terug gekomen om de ontmoeting met de twee zussen vast te leggen. Wat bijzonder en bevoorrecht ben ik om dit te mogen mee maken. Tijdens de bewerking van de foto’s geniet ik hier dan ook echt weer van! Beide zussen hebben heel goed geholpen met de verzorging. Milan zal echt in een liefdevol gezin opgroeien.

Bedankt lieve A. en F. dat ik bij dit mooie moment aanwezig mocht zijn. A. wat heb jij het goed gedaan en F. wat heb jij haar goed gesteund! 

Ik wens jullie heel veel geluk, liefde en gezondheid toe. 

De ervaring van A. en F., ouders van Milan:

We zijn erg dankbaar dat jij de geboorte van onze zoon Milan hebt vastgelegd. Dankbaar om ons compleet te voelen als gezin en dit terug te zien op de foto’s van ons als ouders, en van de twee super trotse zussen tijdens de ontmoeting met hun kleine broertje. 

Deze tastbare herinnering zal naarmate de tijd verstrijkt alleen maar waardevoller worden. Omdat hoe dan ook de herinneringen zullen vervagen. Het zien van je eigen bevalkracht is heel bijzonder. Alle emoties en details die je in een roes hebt beleefd, het terug zien ervan is heel helend. Het helpt mij bij het verwerken en afsluiten van deze bijzondere gebeurtenis, het einde van een hoofdstuk. Want hoewel ik de zwangerschappen en bevallingen de mooiste levenservaringen vond, en ik het gevoel vaak zal missen, was het ook spannend en soms onzeker. Het voelt goed om ons nu te kunnen focussen op een opgroeiend gezin, een nieuwe fase. 

Lieve Nanda, ontzettend bedankt voor het mooie resultaat, het meeleven, dag en nacht klaar staan en het mee beleven van de bevalling. Het was heel fijn het te kunnen nabespreken, en je aanwezigheid voelde heel vertrouwd. Bedankt voor het persoonlijk langsbrengen van de reportage en het album, mooi verpakt en met een persoonlijke noot. Het moge duidelijk zijn dat je enorm veel liefde hebt voor je vak!