Blog

New born fotografie: Kira

Vanaf deze week mag ik mededelen dat ik met liefde fotografeer voor de stichting Earlybirds.
Deze stichting maakt belangeloos fotoreportages van te vroeg geboren baby’s in het ziekenhuis, met als doel ouders een mooie herinnering te bieden aan een heftige en emotionele periode. Het is gebleken dat dit enorm waardevol is en bijdraagt aan het verwerkingsproces. De stichting richt zich met name op baby’s die voor 37 weken zwangerschap zijn geboren en langer dan drie weken in het ziekenhuis verblijven of zullen verblijven. 

 

Ik vind het een eer dat ik voor deze ouders ook zo’n herinnering mag maken. Door mijn eigen ervaring weet ik dat deze foto’s het meest waardevol zijn en ze enorm kunnen helpen bij het verwerkingsproces! 

 

In september mocht ik voor het eerst op pad en ben ik bij Kira geweest:

 

Wat een dapper en sterk meisje ben je Kira! Jouw mama had een onbezorgde zwangerschap. Eerder dan verwacht werd je met 33 weken geboren in het ziekenhuis in Drachten. Eerst leek alles prima, maar helaas waren je longetjes te onrijp. Je bent van het ziekenhuis in Drachten naar het UMCG in Groningen verplaatst. Hier kregen je longetjes ondersteuning via de beademing en CPAP. Na een week was je sterk genoeg en mocht je weer naar Drachten. Ik mocht jou en je papa en mama op de foto zetten in Drachten. Dit is zowel voor jou als voor jouw papa en mama een mooie herinnering voor later.

 

De dag dat ik foto’s kwam maken was bijzonder, je was al volledig van de beademing af, maar een monitor om je hartslag/zuurstof te meten was niet meer nodig! De plakkertjes mochten van je buik af. En oh wat deed jouw papa dat goed. En wat was jij ontspannen Kira! Je reageerde al heel goed op jouw papa en mama, bijzonder om te zien.

 

Inmiddels ben je thuis en genieten jouw papa en mama volop van jou. Ik wens jullie heel veel geluk en gezondheid toe. Je bent dapper Kira! 

new born

 

Earlybirds

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *